یادداشتهای شخصی احمدرضارحیمی

"بسم رب الشهدا و الصدیقین"
در پانزدهمین روز از ماه خدا در یکی از سالهایی که فرزندان آقا روح الله سودای آسمانها را داشتند به جرگه زمینیان پیوستم. آشنا به علوم آسمان و زمین و علاقمند به تاریخ معاصر ایران.این علاقه من را به سیاست کشاند ولی اهل سیاست نیستم، معتقدم سیاست "اهل"خودش را دارد و ما "اهلیت"آن را نداریم.منتظر انتقادات و پیشنهادات شما هستم.
arrahimi@chmail.ir
اینستاگرام
https://www.instagram.com/ahmadrrahimi

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

چه این متن تصویب بشود و چه نشود!

يكشنبه, ۲۸ تیر ۱۳۹۴، ۱۱:۲۷ ق.ظ

مقام معظم رهبری در اولین سخنان خود پس از توافق هسته ای و در خطبه های نماز عید فطر بیانات مهمی را پیرامون مسئله مذاکرات هسته ای ایراد فرمودند.ایشان با بیان نکات ارزشمند و بسیار راهبردی پیرامون این مسئله ،کلیدواژه ها و کدهایی را به مردم و مسولان ارائه دادند که با بهره گیری از این سخنان می توان به ترسیم "ایران پساتوافق" پرداخت.

لذا ضروریست یک بار دیگر به بازخوانی این خطبه ارزشمند بپردازیم:

1- اولین نکته ای که به نظر نگارنده راقم این سطوربسیار مهم می باشد،عبارت"چه این متن تصویب بشود و چه نشود"است. مقام معظم رهبری در سخنانشان سه بار از این عبارت استفاده کردند.در مرتبه اول پیرامون اجرمحفوظ مذاکره کنندگان از این عبارت استفاده کردند و بیان فرمودند: چه این متنى که تهیّه شده است، در مجارى قانونى پیش‌بینى‌شده‌ى خود تصویب بشود و چه نشود، اجر آنها محفوظ است. در مرتبه دوم به جلوگیری از سوء استفاده و برداشت های غلط و نابجا از این توافقنامه اشاره کردند و بیان داشتند: چه این متن تصویب بشود و چه نشود، به حول و قوّه‌ى الهى، اجازه‌ى هیچ‌گونه سوءاستفاده‌اى از آن داده نخواهد شد.در مرتبه سوم ایشان به جبهه مقاومت در منطقه اشاره و خاطر نشان کردند: چه این متن تصویب بشود و چه نشود، ما از حمایت دوستانمان در منطقه دست نخواهیم کشید.به نظرنگارنده آنچه که در پس این عبارت وجود دارد خطاب غیر مستقیم به مسولانی است که در مسیر قانونی بازبینی این توافقنامه قرار دارند که اگر بناست این توافقنامه خطوط قرمز و سیاستهای  کلی نظام جمهوری اسلامی ایران را تحت الشعاع قرار دهد یا در صدد اصلاح آن برآیند ویا اینکه ان را تصویب نکنند.

 2- دومین نکته مهم این بیانات، تبیین شرایط سیاستهای خارجی نظام در دوران"پساتوافق" می باشد. مقام معظم رهبری در این مورد فرمودند: "در هر صورت سیاست ما در مقابل دولت مستکبر آمریکا هیچ تغییرى نخواهد کرد".نکته ای باید در این رابطه اشاره کرد این است که برخی مسولان و اصحاب رسانه ها طی دوسال گذشته و بالخصوص در دولت یازدهم خط تبلیغی ویژه ای راه اندازی کرده اند که پس از توافقنامه روابط ایران و آمریکا عادی می شود و دشمنی ها و کدورت ها از بین خواهد رفت و این نظر را با تیترهای"عکس سلفی اوباما با میدان آزادی"،"پرواز مستقیم تهران – نیویورک" و... به جامعه القا کردند وجالبتر اینکه یکی از مسولان ارشد نظام در بیاناتی شتابزده و غیر منطقی پس از مذاکرات وین بیان کردند:"تابوی مذاکره با آمریکا شکسته شد و  بازگشایی سفارت آمریکا در ایران،غیر ممکن نیست".این در حالیست که مقام معظم رهبری در دیدار دانشجویان در ماه مبارک رمضان سال جاری در پاسخ به سوال یک دانشجو درباره ی «تکلیف استکبارستیزی بعد از مذاکرات» بیان کردند: مگر مبارزه با استکبار تعطیل‌بردار است؟/ این از مبانی انقلاب است. اگر مبارزه با استکبار نباشد ما تابع قرآن نیستیم/ آمریکا اتمّ مصادیق استکبار است/ خودتان را آماده کنید برای ادامه‌ی مبارزه بااستکبار با این توصیفات،بدیهی است که به هیچ وجه رابطه ایران و آمریکا عادی نمی شود و تصور آن خیالی باطل می باشد.

3- سومین نکته مهم این بیانات ، تاکید بر خوی استکبارستیزی مردم ایران در دوران مذاکرات می باشد. ایشان در پایان خطبه اول خاطر نشان کردند:" شعارهاى ملّت ایران، نشان داد که جهت‌گیرى‌ها چیست؛ در روز قدس، شعار مرگ بر اسرائیل و مرگ بر آمریکا، فضاى کشور را تکان داد؛ مخصوص تهران و شهرهاى بزرگ هم نبود؛ همه‌ى کشور در زیر چتر این حرکت عظیم قرار گرفت  ".پیامی که از راهپیمایی روز قدس به سراسر جهان مخابره شد عبارتست از اینکه در نزد مردم ایران آمریکا و اسرائیل منفورترین دولتها می باشند و مذاکره با آمریکا نمی تواند ذره ای از نفرت مردم ایران بکاهد چرا که سیاستهای غلط آمریکا بیش از شصت و دو سال است که به ضرر مردم ایران تمام شده و نتیجه ای جز منکوب کردن عزت ملت ایران در بر نداشته است. این حرکت عظیم ملت ایران دقیقا برخلاف تصور برخی ها بود که فکر می کردند با به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای ملت  ایران دست از آرمانهای بلند خود بر می دارند.

4- چهارمین نکته مهم این بیانات، اهمیت حفظ و تقویت بنیه دفاعی - امنیتی ایران اسلامی می باشد. مقام معظم رهبری در بخشی از سخنان خود فرمودند:" قابلیّتهای دفاعی و حریم امنیّت کشور، به فضل الهی حفظ خواهد شد، اگرچه میدانیم دشمنان بر روی این نقطه‌ی بخصوص، تکیه‌ی زیادی دارند. جمهوری اسلامی، در زمینه‌ی حفظ قابلیّتهای دفاعی و امنیّتی خود - آن‌هم در این فضای تهدیدی که دشمنان برایش به‌وجود می‌آورند - هرگز تسلیم زیاده‌خواهی دشمن نخواهد شد".یکی از مهمترین وظایفی که نمایندگان مجلس شورای اسلامی و همچنین شورای عالی امنیت ملی برعهده دارند عبارتست از بررسی و مطالعه دقیق توافقنامه وین می باشد تا راه های نفوذ بیگانگان به مراکز امنیتی و نظامی ایران بسته شود. این مهم درحالیست که علی رغم تاکید تیم مذاکره کننده مبنی بر ممنوعیت بازدید نظامی در توافقنامه،طرف مقابل بعد از مذاکره بلافاصله عنوان کرد که بازدید از مراکز نظامی و محدودیت های موشک های بالستیک جزء توافق هسته ای، و ایران متعهد به این امر می باشد.لذا شایسته است که مسولان با بازبینی متن برجام به دقت این موضوع را رصد کنند و راههای نفوذ بیگانه به مراکز حساس و محدودیت های دفاعی را ببندند.

5- و اما نکته پنجم و پایانی، لزوم حفظ وحدت و یکپارچگی مردم در این موضوع می باشد. مقام معظم رهبری در پاسخ نامه رئیس جمهور محترم خطاب به مردم بیان کردند:" از ملت عزیز انتظار دارم که همچنان وحدت و متانت  خود را حفظ کنند تا بتوان در فضای آرام و خردمندانه به منافع ملی دست یافت." لذا شایسته است مردم با بصیرت و هوشیاری ،مسائل مربوطه را دنبال کنند و مانع دودستگی و اختلاف در جامعه – که یکی از حربه های اصلی دشمنان در مسئله  هسته ای می باشد- شوند.

  • ۹۴/۰۴/۲۸
  • احمدرضا رحیمی

نظرات  (۱)

اللهم احفظ قائدنا

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی